In de Franse Ardennen ligt een prachtig laat-middeleeuws huis in het dorpje Aubenton (02500). Dit huis heeft 2/3 studio’s, verblijfsruimtes, slaapplaatsen voor 4 t/m 20 personen, een fraaie court en een ruime tuin. In dit huis kan en mag alles in dienst van kunst en cultuur.

Het huis is gerenoveerd met enkel op straat gevonden, of door particulieren geschonken, materialen. Vele jongeren (15 tot 25 jaar) hebben vanaf 2006 hard helpen verbouwen en op eigen wijze hun stempel gedrukt op de karakteristiek van dit prachtig Theaterhuis.

Vrije werkruimte, vol pension voor Dans, (film)Acteren en Theater: intensieve trainingen, masterclasses, meerdaagse en weektrainingen: Verdieping en Specialisatie, Ontmoeting en Uitwisselen. Iedereen die een vraag heeft om zich te verdiepen, te meten, te specialiseren op een gebied van Dans, (film)Acteren, Theater-Maken, Akoestische Muziek(theater) kan hier terecht  voor enkele of meerdere dagen. De iHTs biedt een complete werkplek met volpension voor een zeer voordelige prijs in een landelijke omgeving. Veel is mogelijk, alles valt te overleggen.

Daarbij is de iHTs Aubenton een prachtige plek om te repeteren, te regisseren, te choreograferen, of om in retraite te gaan.