iHTs Robert Ceelen

follow site Robert (60) is initiatiefnemer en artistiek directeur van de internationale Hogeschool voor Theaterstudies. In de afgelopen 30 jaar heeft hij een rijke variatie aan banen gehad, dat allemaal ten dienste heeft gestaan om de iHTs op te kunnen zetten en naar zijn eigenzinnig inzicht in te kunnen vullen. Robert is eerstegraads docent drama, docent (film)acteren, regisseur,  theatermaker, lichttechnicus, trainer en coach. In het verleden heeft hij gewerkt/gespeeld/geregisseerd bij o.a. Theater de Flint, Stichting de Verwarring, Theater de Engelenbak, Commediagroepen Scaramucchia en Cocodrillo, Theater de Speelruimte, Theater op Bestelling, Gimmick Produkties, Flairck, Ot Azoj, Het Amsterdams Lyceum, Calvijn met Junior College, Comenius Lyceum, DMO en DWI Amsterdam. Hij heeft diverse artiesten gecoacht zoals o.a. Maarten van Rozendaal, Arthur Umbgrove, Duet Siglette, Job Schuring, Rob van Houten. Hij heeft columns gedaan voor de VARA-radio en is 4 jaar voorzitter Fonds voor de Kunst Amsterdam geweest voor de subsidieverdeling van het onderdeel ‘multi-disciplinair’. Momenteel geeft hij intensieve lessen bij ‘faaam’ camera-acteren.

Hij gaf sinds 2003 coach-trainingen aan o.a. ABN-AMRO, ING, RBS, en nog steeds bij de Gemeente Amsterdam, WPI, JINC, VMBO en MBO-onderwijs.

Hij heeft in Amsterdam Nieuw-West vijf jaar gewerkt aan de opzet Brede Schoolontwikkeling en 6 jaar aan de opzet Kleurrijke Keuzevakken voor HAVO/VWO  om jongeren uit te dagen meer van zichzelf te laten zien.

Verder is hij de oprichter van de Theateropleiding voor jongeren “De Theaterklas van HAL”.

Naast een tomeloze inzet is hij inspiratievol, gloedvol en hanteert duidelijke theatermethodieken om inhoud, diepgang en kwaliteit aan acteren  en/of presenteren mee te geven.

Nog meer weten? Klik hier voor zijn Linkedin-profiel.

“verdiepen, specialiseren, ontmoeten, verrijken en plezier(en)”