DE PROGRAMMERING

AANKOMENDE PROJECTEN & TRAININGEN

 

Гагры купить кокаин, амф бошка меф и ск 17 – 20 mei
Studententoneelgroep Alcmaeon, repetitieweekend voor hun nieuwste voorstelling in Utrecht. Concept en regie: Ludy Graffelman. Besloten groep.

1 – 4 juli
Scholengemeenschap OSB, Kunstweek. Werkweek voor 26 jongeren van het VMBO; schilderen, video, mode, muziek met presentaties door het hele Kunsthuis. Projectcoördinatie Lita van Rij en Robert Ceelen.

14 – 20 juli [OPEN]
Nilay’s / Mara’s week. Theaterspecial met jongeren (o.a. De Gasten), beeldend, fysiek en theateravonturen. Open inschrijving.
Ben tussen de 12 en 30 jaar en wil jij onder persoonlijke begeleiding jou theatermaker of spelers skills (verder)ontwikkelen? Ben jij geïnteresseerd in onderzoek doen en het werken op locatie? Dan is ‘Maakweek Aubenton’ iets voor jou! Aankomende zomer gaan theatermakers Nilay Ceber en Mara van Nes een voorstelling maken op locatie in de Franse Ardennen. En daar moet je bij zijn! Waarom? Omdat je 5 dagen lang geïnspireerd en begeleid word om je eigen verhaal te vertellen ten opzichte van deze prachtige vallei.

21 – 28 juli [OPEN]
DansAchtDaagse, jonge danseres en choreografe Ismini Slijper haalt alles bij je uit de kast met Dans Modern, muziek, zang, teksten en meer, wat uitmondt in een presentatie van ong. 22 minuten. Fris, jong, professioneel en heel veel werken overdag en ’s avonds. Open inschrijving. Klik hier voor de flyer met meer informatie!

29 juli – 4 augustus
Het Collectief, Zomerweek Theater voor jongeren: spelen, maken, bouwen, scheppen en presenteren in de studio’s en op allerlei locaties in en rond het gebouw. Twan Schenkeld, Bik Frankvoort en Mick Vonk.

4 -12 augustus
Optie: The Lost Art of Grief; een dansvoorstelling. Marie Goeminne, onder het dak van Kudde (en afgelopen jaren ook onder de vlag van Dansmakers) maakt performances op het snijvlak van dans, filosofie en beeldende kunst. Met een uitgesproken sculpturale vormentaal worden er thema’s aangekaart waarover men niet makkelijk praat. Besloten groep.

4 – 10 augustus
Ruimte voor een Monoloog of Dialoog training.
Optie voor de schrijversweek: Nieuwe schrijvers werken overal in het gebouw aan hun eigen materiaal, met sparren en coaching. Guido Scheepe en Twan Schenkels.

11 – 18 augustus
Tineke’s Special. Een Theaterweek voor tien vrouwen, die op eigen wijze een vertolking gaan maken van de film “Huites Femmes”, met een eind(film)presentatie. Robert Ceelen en Machteld Hendriks. Besloten groep.

21 – 27 augustus
De Theaterklas van Het Amsterdams Lyceum. 10 jongeren bereiden intensief hun afstudeervoorstelling voor, waarmee zij in het theater in Amsterdam hun certificaat mee willen halen. Een mengeling van Acteren, Stem, Bewegingsfrases en Theatertechniek. David Meijer en Machteld Hendriks. Besloten groep.

31 aug – 7 september [OPEN]
Zomertraining. Nog vrij in te vullen. Ruimte voor een groep, voor Masterclasses, eigen initiatieven of geleide trainingen. Meld je aan!

27 – 30 september
Optie: USTV, repetitieweekend studententoneel voor hun nieuwste voorstelling in Utrecht. Concept en regie: Ludy Graffelman. Besloten groep.

4 – 6 oktober [OPEN]
Collectief met een Bierweekend voor liefhebbers en theatergenieters. Een verrassend avontuur, speels, culinair en typische bieren. Twan Schenkels en Birk Frankvoort. Open inschrijving.

20 – 26 oktober [OPEN]
Herfsttraining. Nog vrij in te vullen. Ruimte voor een groep, voor Masterclasses, eigen initiatieven of geleide trainingen. Meld je aan!

 

SCHRIJF JE IN!

Zie je een week in de programmering die je bevalt en staat de status nog op ‘open’? Schrijf je dan nu in door ons te mailen. Vergeet niet in je email te vermelden voor welke training of workshop je je wilt inschrijven.

 

ZELF IETS ORGANISEREN?

Theater, dans, fotografie, beeldende kunst, cultureel ondernemerschap: stichting iHTs stelt zich ten doel nieuwe makers te faciliteren om in volledige vrijheid hun projecten te realiseren. Hiertoe beschikken wij over een fors uitgevallen, historisch pand in Aubenton, Noord-Frankrijk. Hier, op ruime afstand van alle dagelijkse afleiding, kan jij of jouw groep dag en nacht ongestoord werk maken van nieuw werk. Daarnaast kunnen wij ondersteuning bieden in de vorm van trainingen, coaching, juridisch en financieel advies, naast verblijf en volpension.

In ons KunstHuis geven we workshops/trainingen begeleid door erkende docenten, theatermakers, dansers, acteurs, choreografen. Daarnaast kunnen we ook trainingen of begeleiding op maat aanbieden. Als jij persoonlijk, of met een groep, met een vraag zit over jouw eigen kunstzinnige ontwikkeling of product/presentatie, dan kunnen wij de meest geschikte  trainer, coach, docent vinden die je helpt jouw ambitie verder te verwezenlijken. Go get ‘em, tiger!